Uutiset

01.07.2016

Suomivalimolle uudet omistajat, valaminen jatkuu Iisalmessa


Iisalmen Valimo Oy on 30.6.2016 allekirjoittanut kauppakirjan koskien Componenta Finland Oy Suomivalimon liiketoiminnan ostamista 22.4.2016 tehdyn aiesopimuksen mukaisesti. Valimo jatkaa suurten furaanivalujen valmistusta Iisalmen Parkatintien teollisuusalueella. Iisalmen Valimo Oy:n uusien omistajien Antti Lehtosen (hallituksen pj.), Olli Karhusen (toimitusjohtaja), Petri Lyyran (tehtaanjohtaja) ja Lauri Huuskosen (tekninen asiantuntija) vahva valimotausta sekä vanhoina työntekijöinä siirtyvä ammattitaitoinen henkilöstö antavat hyvät edellytykset toiminnan pitkäjänteiselle kehittämiselle Iisalmessa.

Valimo työllistää noin 90 henkilöä ja sen liikevaihto on noin 12 M€ (2016). Valimon asiakkaita ovat pääasiassa tunnetut pohjoismaiset koneenrakennus- ja tuulivoimateollisuuden toimijat.

Valimon valmistamien komponenttien koot vaihtelevat 200 kilosta noin 8 tonniin. Vuosittainen tarjontakapasiteetti on 12 000 tonnia. Valimon tarjonta, tuotteet ja toiminta täyttävät ISO 9001 ja ISO 14001 laatu- ja ympäristöstandardien sekä OHSAS 18001 työterveys- ja -turvallisuusstandardin vaatimukset, mistä yhtiöllä on vastaavat sertifikaatit.

Samanaikaisesti liiketoimintakaupan kanssa Iisalmen Teollisuuskylä Oy on ostanut Parkatintien valimokiinteistön Componenta Finland Oy:ltä. Valimo on vuokrannut kiinteistön Teollisuuskylältä pitkäaikaisella vuokrasopimuksella.

Valimon liiketoiminta siirtyy uudelle yritykselle 1.7.2016 alkaen ja toiminta eri sidosryhmien (asiakkaiden, toimittajien, alihankkijoiden jne.) suuntaan jatkuu kuten aiemmin.

Liiketoiminnan siirtymisen jälkeen heinä – elokuussa yrityksen nimi tullaan vaihtamaan Suomivalimo Oy:ksi yrityksen muiden tietojen säilyessä muuttumattomina.