suomi-valimo-0851-ei-muokattu.jpg
 

Suunnittelu

 

Hyvin suunniteltu valukappale ja valumenetelmä ovat korkealaatuisen valukomponentin edellytys. 

Tuotekehitys 

Suomivalimolla on hyvät mahdollisuudet suunnitella valmistettavat tuotteet yhteistyössä asiakkaan kanssa tuotekehitysprojektin yhteydessä tai esimerkiksi harkittaessa hitsatun rakenteen muuttamista valukomponentiksi.

Autamme mielellämme asiakkaitamme uusien valukappaleiden tai esimerkiksi hitsatuista rakenteista valukappaleiksi muutettavien komponenttien suunnittelussa, jolloin valukappaleiden rakenteet voidaan suunnitella alusta lähtien optimaalisiksi ja kustannustehokkaiksi. 

Valusuunnittelu

Suomivalimolla on käytössä valukappaleiden ja valumenetelmien suunnittelun apuna SolidWorks 3D-mallinnusohjelmisto.

Valuprosessin simuloinnin avulla muottien oikeanlaista täyttymistä ja jähmettymistä voidaan ennakoida ja optimoida jo ennen kuin yhtään muottia on valettu. Valusimulointien avulla voidaan lisäksi tutkia esimerkiksi valukappaleiden materiaaliominaisuuksia, kovuutta ja mikrorakennetta. Valusimulointeja varten käytössä on Novaflow&Solid-valusimulointiohjelma.  

Esimerkki valun jähmettymisen simuloinnista

Ensimmäisessä kuvassa on valukappale ja syöttöjärjestelmä (= syöttökuvut) valusimuloinnissa, jossa  muotista 75 % on jähmettynyt ja 25 % on enää sulassa muodossa.

Valuraudalla on jähmettyessään taipumus kutistua noin 1 – 3 %, jolloin valukappaleeseen saattaa muodostua imuhuokoisuutta. Jotta valukappaleesta saadaan tiivis, käytetään valaessa muun muassa syöttökupuja ja jäähdytyskokilleja ohjaamaan kappaleen jähmettymistä halutulla tavalla. 

Toisessa kuvassa valukappale on täysin jähmettynyt. Sulakutistuma on jäänyt syöttökupuihin eikä varsinaisen kappaleen sisälle.  Syöttökuvut poistetaan valmiista kappaleesta. 

Valun jähmettymisen simulointi videona


 

MYYNTI JA TUOTEKEHITYS

 

Myynti

Jaakko Mikkola
puh. 040 830 1415
jaakko.mikkola(at)suomivalimo.fi


Tuotekehitys

Mikko Koljonen
puh. 050 401 6015
mikko.koljonen(at)suomivalimo.fi

myynti(at)suomivalimo.fi
tilaukset(at)suomivalimo.fi

 

VALETTAVAT RAUTALAADUT »